Двама новозаразени с КОВИД-19 в Пиринско, 121 са в страната, 10% са положителните проби

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Много малко тестове за коронавирус са направени през последното денонощие. И броят на заразените показва ръст. 10 на сто са положителните проби, а през уикенда бяха малко над 5%.

121 са новите случаи на Колид-18 у нас през последните 24 часа. Направени са 1207 теста, сочат данните от Единния информационен портал. В Благоевградска област новите случаи са само два, в област Кюстендил са 13, а в област Перник – само един.  

Заразените досега от началато на пандемията стават 214 817. Активните случаи са 26 929.

За жалост още 9 души изгубиха битката със смъртоносната зараза, с което общият им брой на жертвите вече е 8820. Хоспитализирани са 2874 души, от които 283 се лекуват в интензивно отделение.

За последното денонощие са излекувани 180 души, с което общият им брой става 179 068. Досега са ваксинирани 26 143 души, от които 24 през последното денонощие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини