Задържаха Алексей Навални на летището в Москва

Снимка: DNews.bg
Снимка: DNews.bg

Алексей Навални се завърна в Русия от Германия и веднага, след като самолетът му кацна на летището, той бе задържан, предаде РИА Новости.

„На летището в Шереметиево служители на отдел за издирване от Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия задържаха Алексей Навални, който има условни присъди и е в списък за издирване от 29 декември 2020 г. заради множество нарушения на изпитателния срок“, се казва в изявление на ФСИН.

По-нататъшната мярка за неотклонение за Навални ще бъде определена от съда, като до решението на юристите, той ще бъде в ареста, отбелязва ведомството.

По-рано Навални заяви, че възнамерява да се върне в Русия на 17 януари, а от ФСИН обявиха, че планират да го задържат, тъй като съдът трябва да реши дали да замени условните му присъди поради "злонамерени нарушения".

Навални има две условни присъди. Първата включваше присвояване на повече от 16 милиона рубли; втората - кражба на над 30 милиона рубли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини