Интересна идея на съветника Иван Ризов: Модерен пазар да се построи в парк „Македония”

Иван Ризов, фото: Илинден Прес
Иван Ризов, фото: Илинден Прес

В парк „Македония” в Благоевград да се изгради модерен закрит пазар, който да отговаря на всички съвременни изисквания. Това предложение направи на днешната сесия на Общинския съвет съветникът Иван Ризов. Той се аргументира с факта, че сегашното тържище край река Благоевградска Бистрица е в много лошо състояние, няма санитарни възли, не се спазват хигиенни мерки.

„Градът ни заслужава модерен пазар, в парк „Македония” има достатъчно място и за тържище, и за паркоместа. Смятам, че такава една идея е удачна и може да се осъществи от ръководството на община Благоевград, няма да отнеме толкова много средства”, сподели Ризов. В парка може да се направят кътове за отдих, заведения за хранене, всичко неохбодимо за комфорта и на търговците, и на купувачите.

Що се отнася до сегашния закрит пазар, Иван Ризов предлага Общината да изкупи дяловете на останалите съсобственици, за да придобие собствеността на 100%. Тогава ще може тази постройка да се превърне в голям паркинг и да се помогне за решаването на проблема с липсата на достатъчно паркоместа в града. Поне 400 коли ще могат да се паркират в сградата на сегашния закрит пазар, ако стане паркинг, допълни общинският съветник.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини