Марчело Мастрояни: Цял живот ме преследва мисълта, че мъжете винаги искат да бъдат роби на някого

Марчело Мастрояни
Марчело Мастрояни

Той е един от емблематичните и харизматични актьори в италианското и световно кино през минали век. Марчело Винченцо Доменика Мастрояни или само Марчело Мастрояни, както е известен по целия свят. Един от най-емблематичните и харизматични актьори в италианското кино.

Пленява зрителите, особено дамите, не само с таланта си, но и с визията си на истински мачо. Роден е на 28 септември 1924 година в малкото градче Фонтана Лири, но прекарва детските и юношеските си години в Торино и Рим. През Втората световна война е пратен в хитлеристки концентрационен лагер, но успява да избяга и да се скрие във Венеция. За киното го открива големият италиански режисьор Лукино Висконти.

Снима се в над 20 филма, остава на снимачната площадка почти до края на живота си, филмовата му кариера е почти 40-годишна – от 1957 г. до 1995 година. Сред най-известните му филми са „Драма на ревността”, „Нощта”, „Слънчогледи”, „Особен ден”, „Законът”, „Осем и половина”, „Развод по италиански”.

Известен е не само като един от най-добрите актьори на Италия, но и като ухажор на красивите жени, любител на хубавите ястия и страстен пушач. От брака си с италианската актриса Флора Карабела има една дъщеря – Барбара, а от връзката си с Катрин Деньов - втора дъщеря, Киара Мастрояни. Марчело Мастрояни умира на днешната дата през 1996 година.

Вижте любопитни мисли на Мастрояни за любовта и професията му:

Актьорството е игра, в която през цялото време ти не си ти, а някой друг.

Понякога съм като кучетата – предпочитам да се скрия под някоя мебел, където се чувствам по-сигурен.

Женските сълзи са продължение на разговора с други средства.

Италианецът не се занимава със секс, той просто много говори за него.

Лесно е да накараш влюбената жена да прави това, което желае.

Любовта е временно ослепяване за прелестите на останалите жени.

Познавачът флиртува на плажа с момичето с най-светлата кожа — тя има още отпуск пред себе си.

Цял живот ме преследва мисълта, че мъжете видимо не искат да бъдат свободни. Те винаги искат да бъдат роби на някого, например кариера или жена.

Моят идеал винаги е била Мерилин Монро - красива блондинка с налята вулгарност.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини