Най-добрите биатлонисти на Банско очакват първия си старт за Световната купа

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Най добрите биатлонисти на "Клуб по Биатлон Банско 2019" - Даниела Кадева и Благой Тодев, очакват първия си старт в Норвегия за Световната купа. Спортистите от Банско се подготвяха през последните дни с останалите членове на националния тим във Воукати – световно известен зимен център във Финландия, където тренират отборите на САЩ, Украйна, Белгия и други държави. От четвъртък вече са в Контиолахти, Норвегия, където ще се проведат първите два кръга за Световната купа.

Треньорът на състезателите от "Клуб по Биатлон Банско 2019"  - Георги Джолев, е доволен от кондицията на Даниела Кадева и Благой Тодев. Той уточнява, че носителката на купа България за миналия сезон Дафинка Коева не е заминала за Норвегия поради заболяване, но ще навакса в кръговете след Нова година.

Има надежди за добро представяне на нашите биатлонисти, според председателя на "Клуб по Биатлон Банско 2019" Христо Воденичаров. Спортистите ни са имали нормална подготовка, въпреки ограниченията, а националният отбор от няколко месеца е под ръководството на амбициозния руски треньор Александър Касперович, от когото се очаква да изведе напред българския тим.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини