COVID-19 отмени Старчевата - най-обичания и дългоочакван празник в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Заради разпространението на COVID-19 Община Разлог реши да отмени най-обичания празник за местните жители - Старчевата. Трудното решение обяви преди минути кметът Красимир Герчев.
 
"Уведомихме ръководителите на групи, които в голямата си част се съгласиха и приеха решението. За да избегнем струпването на много хора на едно място, което е неизбежно. За да запазим здравето и живота на хората. За да не даваме толкова скъпи жертви... Решението бе трудно, болезнено за всички, които обичаме този празник", подчерта градоначалникът и припомни, че фестивалът "Старчевата" е оцелял хилядолетия и догодина всички заедно отново ще усетят магията на тази традиция.
 
"Пожелавам ви здраве, обич в семействата, весели и щастливи празници! Когато сме всички заедно е най-хубаво. А това може да стане като се опазим взаимно", допълни кметът ан община Разлог.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини