АУБ с изцяло онлайн Ден на отворените врати

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

Празни аудитории, притихнали университетски сгради, без глъчка на студенти. Така премина Денят на отворените врати в Американския университет в Благоевград. Преди да вземат съдбоносно решение, учениците имат право да се запознаят от първа ръка с условията, образователната система и преподавателите, които им предлагат висшите учебни заведения. В България най-дълги традиции в това отношение има Американският университет в България: вече над 20 години. Преките впечатления от висшето училище се оказват решаващи за избора на младите хора. Статистиката е показателна: около 80% от дванадесетокласниците, които посещават дните на отворените врати, впоследствие стават студенти в АУБ. Смелото прекрачване в новото и неизвестното е част от духа на висшето училище. Ето защо неговият екип с много труд, но и с увереност проведе първия Ден на отворените врати, преминал изцяло онлайн.

„Близо 400 кандидат-студенти и родители от различни краища на света посетиха първия изцяло онлайн Ден на отворените врати в университета“, казва Боряна Шалявска, директор отдел „Прием на студенти“ на АУБ. „Успяхме да предадем нашия ентусиазъм на посетителите и денят бе изпълнен с позитивни емоции и полезно съдържание“, заяви Боряна Шалявска, директор на отдел „Прием на студенти” в АУБ.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини