Два пъти по-малко ученици под карантина в Пиринско - 335, в петък бяха 686

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Само за три дни броят на учениците под карантина в Благоевградска област заради COVID-19 падна наполовина. 686 бяха те миналия петък, а днес са 335. 16 от тях са с положителен тест, останалите 319 са контактни лица на заразени с коронавирус. Най-много карантинирани деца има в СУ Св. св. Кирил и Методий” в Симитли – 47, две паралелки учат онлайн, има и четирима заразени от песронала. В ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев 26 ученици са под карантина, една паралелка учи в електронна среда, а четирима от персонала също са с КОВИД-19. 25 възпитаници на СУ „Иван Вазов” в Благоевград също са вкъщи, там петима от персонала са с коронавирус, а една паралелка учи онлайн.

Общо в Пиринския край 128 човека от персонала са под карантина. От тях 91 са педагози – 65 са с положителен тест, а 26 са контактни лица. 37 са от непедагогическия състав с коронавирус, 25 от тях са с положителен тест, а 12 са контактни лица. Общо в 71 образователни институции в Пиринско има заразени с COVID-19 – в 49 училища и в 22 детски градини.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини