Благоевградски съветници искат затваряне на заведенията за 3 седмици и вечерен час за учениците

Благоевградски съветници искат затваряне на заведенията за 3 седмици и вечерен час за учениците

Комисия от 9 общински съветници в Благоевград направи днес свои предложения до Общинския кризисен щаб, свързани с ограничаването на коронавирусната инфекция в общината. Те смятат, че се налага вземането на по-крути мерки за намаляване на заразата. Местните парламентаристи настояват за локдаун – пълно затваряне на всички заведения и учреждения.

Изключение да се направи само за аптеки, хранителни магазини, държавни и общински институции, бензиностанции и банки. Срокът на затваряне да е три седмици, считано от понеделник, 23 ноември. Комисията, чийто председател е д-р Павлин Янкулски, а членове са д-р Владимир Пандев, Радослав Тасков, Мария Гошев, Христо Ковачки, Кирил Илиев, Мехмед Вакльов, Цветозар Балабанов и Георги Корчев, предлага и въвеждането на вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12-и клас.

Съветниците предлагат да се открие триажен кабинет за целия град. Групата на ДПС се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID-19. Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол до Общинския кризисен щаб, който ще реши дали да приеме или отхвърли направените предложения.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини