Ваксината на "Пфайзер" стига до хората в края на март

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Ваксината на „Пфайзер” завърши трета фаза на клиничните изпитания и в момента е в технологична подготовка за масово производство и разпространение. Това обясни д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ, пред Нова тв.

Той подчерта, че ваксината първо ще бъде предоставена на работещите на предния фронт в борбата със заразата – лекари и полицаи.

„По данни на производителя се очаква декември да започне процесът на доставка. Но поради технологичните предизвикателства, очаквам, че този процес ще отнеме до 3 месеца. Реалистично, би трябвало до края на март тази ваксина да достигне до голям брой потребители”, заяви д-р Хичев.

Той категорично препоръчва на хората да се ваксинират.

„Над 90% е чудесен процент на успеваемост и ако се приложи масово, би трябвало да реши проблема с пандемията. Има много неизвестни, които е трудно да се предвидят. Но при всички случаи ползата от масова ваксинация хилядократно ще надхвърли какъвто и да било риск”, заяви д-р Хичев.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини