Здравният министър: Надяваме се да имаме ваксина срещу COVID-19 през април 2021 година

Костадин Ангелов, снимка: Стопкадър-NOVA
Костадин Ангелов, снимка: Стопкадър-NOVA

Надяваме се Европейската комисия успешно да приключи договарянето на ваксините срещу COVID-19 и през април те да бъдат тук и да се ползват от българските граждани. За да могат да бъдат достъпни за тези, които имат желание доброволно да си ги сложат, да успеем да се преборим с тази пандемия". Това заяви на брифинг днес министърът на здравеопазването - проф. Костадин Ангелов.

Той предупреди, че навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията. Носенето на маска на закрито спасява човешки животи, увери министърът.

"Това е мярката, която намалява пациентите, които имат нужда да постъпват в лечебно заведение. Следващата мярка е социалната и физическата дистанция.Да се избягват събиранията, да избягват струпванията на публични места и да ограничат пътуванията, ако не са необходими", предупреди той.

 По думите му страната ни има достатъчно количества от лични предпазни средства. Днес пристигат още 1700 флакона „Ремдесивир” – част от договорената доставка за България за ноември. Следващата седмица се очакват още над 4300  флакона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини