Внезапно ни напусна известният певец Димитър Димитров-Градевеца

Димитър Димитров, снимка: Фейсбук
Димитър Димитров, снимка: Фейсбук

Известният певец Димитър Димитров-Градевеца си отиде от този свят! Напусна ни човекът, който мнозина с право наричаха Певеца на народа!

Той е имал здравословни проблеми и е бил настанен за лечение в тубдиспансера на Благоевград, където е издъхнал. Тъжната новина предизвика мигновената реакция на много благоевградчани, които пуликуваха съболезнованията си във фейсбук. Много изпълнители от съседката ни Северна Македония, където Димитров бе на особена почит, също изразиха своята искрена тъга от кончината му.

Димитър Димитров дълги години бе сред легендите на музикалното изкуство в Пиринския край. Тръгвайки от родното си село Градево, той покори стотици сцени в страната и чужбина с огромния си певчевски талант, с уникалния си глас, с харизматичното си излъчване и присъствие, със способността си да „грабва” публиката със своите песни, изпети винаги от сърце и душа. Той радваше публиката навсякъде – на сватби, на кръщенета, на събори, на фирмени партита, на музикални конкурси, на малки и големи сцени.

Затова и бе любимец на почитателите на българската народна музика. И ще остане завинаги в спомените на хиляди хора, които са имали щастието да се докоснат до неговия голям талант. Димитър Димитров-Градевеца вече ще пее на небесната сцена, но песните му ще останат и чрез тях той няма да бъде забравен никога.

Илинден Прес изказва своите съболезнования на семейството и близките на певеца! Светла да е паметта му!   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини