Най-сетне! Ремонтират ГКПП-Станке Лисичково, ГКПП-Златарево и ГКПП-Калотина с 23 млн. лв.

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Най-после ще бъде изградена и подобрена инфраструктурата на територията на ГКПП-Златарево, ГКПП-Калотина и ГКПП-Кулата, за да отговарят те на необходимите изисквания за качество. По този начин ще се подобри и преминаването на хора и товари през граничните пунктове. Със свое постановление днес правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на финансите за 2020 г. Средствата, които са в размер на 22 853 600 лв., се предоставят по бюджета на Агенция „Митници“. Промените са в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2020 г.

Повече от 10 години от Областна администрация-Благоевград настояват за ремонт и на КПП-то над Логодаж, и на това край Петрич. Преди 5 години областният управител Бисер Михайлов дори предложи да се построи изцяло нов пункт на ГКПП-Станке Лисичково. Проектът трябваше да  бъде включен за финансиране от Целенасочената инвестиционна програма 2014-2018 година, но това така и не стана. А имаше отреден терен в непосредствена близост до действащия пропускателен пункт. Нов и модерен пункт с европейска визия ще доведе до намаляване на загубите за бизнеса от чакане при преминаване на границата и ще подобри условията на труд на граничните служители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини