Монтират асансьор на сградата за социални услуги в Белица

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Първа копка направи днес кметът на община Белица - Радослав Ревански, на изграждането на металната конструкция за асансьорната уредба на сградата, в която са Центровете за социални услуги. Предстои и обновяване на покрива на постройката.

Изпълнението на проекта стартира на 1 август, той се финансира от Фонд „Социална закрила“.Общата стойност на договорените за изпълнение работи възлизат на 81 398,14 лв. с включено ДДС, като 49 896,00 лв. заплаща Фонд „Социална закрила“, а 31 502,14 лв. се осигуряват от Община Белица.

Основната цел на проекта е подобряване на материалната база, общинска собственост, в която се предоставят социални услуги на общността.

Ще се извърши ремонт на покрива на сградата и осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания, като се монтира асансьор.

В сградата са разкрити три социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция с капацитет 20 места, Дневен център за деца с увреждания с капацитет 25 места и Център за обществена подкрепа с капацитет 25 места.

Социалните услуги са разкрити през 2019 г. Община Белица извърши вътрешен ремонт на помещенията, оборудва и обзаведе трите услуги с най-необходимото със собствени средства. Преки ползватели на социалните услуги са 20 деца и пълнолетни лица, ползващи дейностите за подкрепа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция, 25 деца и младежи, ползващи Дневен център за деца и младежи с увреждания, 25 деца, ползващи дейности за подкрепа в Центъра за обществена подкрепа.

Непреки ползватели на социалните услуги в центровете са семействата на децата и младежите с увреждания, семействата на децата в риск, близки и роднини на пълнолетните потребители на услугите.

С реализацията на проектното предложение ще се подпомогне процеса на социална интеграция и личностна реализация на хората с увреждания, активиране на личностните ресурси и на мотивацията на децата и младежите и техните родители, както и спазване на Конвенцията на правата на хората с увреждания.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини