Хакатон събра бъдещи предприемачи в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Третото издание на хакатона по дигитално предприемачество в Банско - DIGIT 2020 Festival събра бъдещите предприемачи на България. Ментор на тазгодишното издание беше 20-годишният банскалия Георги Мутафчиев – студент, предприемач и бизнесмен. Участници от цялата страна се включиха в предизвикателството да изградят идеен бизнес проект за подобряване начина на живот на хората по време на карантина. Участниците разполагаха с по-малко от 48 часа за създаване на дигитален проект.
Победителите - екип 2Sketchart, разработи иновативна уеб платформа за младежи с умения в сферата на изкуствата. Класираният на второ място екип Co-Relate измисли приложение за по-пълноценен контакт на двойките в условия на карантина, а екип Entertain.me представи идея за уеб платформа, позволяваща на артисти да провеждат събития с платен достъп. Тази година DIGIT Festival 2020 Bansko връчи и Специална технологична награда на екипа, създал най-завършен проект за по-малко от 48 часа – шестокласници от екип Learning is Cool създаде прототип на технологично решение с добавена реалност.
Хакатонът DIGIT Festival 2020 Bansko се проведе с подкрепата на Посолството на САЩ в България и Младежкия съвет на Посланика на САЩ в България (USYC), Община Банско Coworking Bansko, Козле ООД и KnnectMe Group LLC, които обединяват усилията си за работа по въпроси, свързани с младите хора за изпълнението и развитието на инициативи, дейности и младежки политики.
Секретарят на Общината Иван Докторов приветства участниците и организаторите на хакатона и заяви подкрепата на общинското ръководство за насърчаване иновативното мислене и поведение на младите хора за изграждане на социално ангажирана, толерантна и гражданско активна общност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини