Барети нахлуха на грешен адрес в София, пуснаха електрошок и биха мирно семейство

Барети нахлуха на грешен адрес в София, пуснаха електрошок и биха мирно семейство
Снимка: ГДБОП

Проговори семейството от столичния квартал "Левски Г", на което от ГДБОП погрешка разбили вратата, сложили им белезници и претърсили дома им, без да имат нищо общо с каквото и да е престъпление. Става дума за акцията от миналата седмица по разкриване на наркогрупа в София.

Разбита е както входната врата на блока, така и тази на апартамента на първия етаж, показа тази сутрин репортаж на Би Ти Ви, към която се обърнали потърпевшите със своята история.

"Събудих се в 6 без пет сутринта от трясъка на външната врата, подадох се на прозореца и попитах какво става. Отговориха ми: "Тихо, от ГДБОП сме, отиваме срещу вас", описва Десислава Крумова как започнала акцията миналия понеделник. "Как срещу нас?! Там живеят децата ни, има бебе", започнала да вика жената.  

„Другата ми дъщеря също излезе и започна да плаче, казвахме им "Имат грешка", а те ни викаха "Боклуци, млъкнете!", описва тя. Имало и цивилни пред вратата им, които също не обърнали внимание на опитите да им обяснят. Освен зетя, който е бит, дъщеря й с 4-месечното бебе също е ритана, описва майка й.

"Бях на земята без да се съпротивлявам, но имаше удари по главата и гърба", разказа младия мъж, който обаче не показва лицето си по телевизията. "Сложиха ми белезници, а после ми пуснаха и електрошок, без изобщо да се налага", твърди той. "Боклук" бил отговорът и на неговите въпроси.

Накрая го попитали дали е Станислав. А аз такова лице не познавам, обяснява мъжът. Тогава по думите му разбрали, че блокът е сгрешен.

"И само ми свалиха белезниците и просто си излязоха. След половин час дойде шефът на отдела им и ми се извини, че такива грешки стават", разказа бащата на бебето .

На Десислава обаче никой не й обяснил и не се извинил. 15 минути не знаехме какво се случва, разказва тя. Звъняла на телефон 112 и молела да пратят полиция и линейка, защото й пребили децата. „От полицията никой не ни потърси, линейката дойде след час”, каза жената.

"Г-жо, MAPS ни подведе - навигацията", бил отговорът на шефа на оперативната група, който дошъл да обясни, че стават грешки.

Шефът на ГДБОП Любомир Янев потвърди на брифинг миналата седмица, че има такава грешка, но отказа информация до приключване на вътрешна проверка, пише „24 часа”.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини