Протестиращи се оковаха във вериги и блокираха улицата пред полицията в Благоевград

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

Протестиращи се оковаха във вериги и затвориха улицата пред полицията в Благоевград. Неочакваният протест се състоя тази сутрин в 8.30 часа пред сградата на полицейската дирекциия, където петима протестиращи пристигнаха, за да получат актове за нарушаване на обществения ред по Указа за борба с дребното хулиганство. Протестърите обаче не влязоха в полицията, а се завързаха за стълб и дърво от двете страни на улица „Владо Черноземски” и спряха движението на колите.

Всичко това бе придружено от викове „Оставка”. Действията им предизвикаха смут сред близо 20-те униформени, които изскочиха навън.
Оказа се, че служителите на реда не са подготвени за тази акция на петимата благоевградчани, защото нямаше с какво да прережат веригите и да освободят трафика от автомобили. Затова само отцепиха района и спряха движението, след което влязоха в двора на полицията, без да предприемат никакви действия спрямо протестиращите петима мъже.

Близо 20 минути продължи блокадата на пътя, след което окованите във вериги сами се отсвободиха от тях, за да влязат и да си вземат актовете, съставени им за хвърляне на яйца по офиса на ГЕРБ. За нарушаване на обществения ред ще бъдат глобени лидерът на ДСБ – Калоян Ханджийски, инженер Спас Митев и Владислав Христов.

„Тук сме и сме оковани, за да покажем, че вече не сме и няма да бъдем робска държава. Не може да ни преследва законът, който е от комунистическо време, защото сме хвърлили яйца и домати по нечий офис. Това е мирна форма на протест, която е разрешена навсякъде. Но тук ни преследват за подобно поведение. Абсурдно е да ни съставят актове за изразяване на гражданска позиция. Няма да ни откажат, няма да ни изплашат. Ше продължим да се борим за промяна и за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев”, заяви Спас Митев. Той и останалите бяха категорични, че полицията се занимава с глупости и разследва кой хвърля яйци, а не сериозните престъпления. Протестиращите мъже влязоха в сградата на полицията точно в 09,00 часа, за да получат своите актове.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини