Петър Витанов: Европа сваля доверие от Борисов и го изпраща в международна изолация

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

„Тонът на резолюцията на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи е абсолютно безпрецедентен. Няма аналог в своята критичност. Няма аналог в подобна резолюция към България. Комисията по граждански права, избрана да защитава основните ценности на ЕП, недвусмислено сваля доверие от правителството на Борисов и го изпраща в международна изолация.“ Това заяви евродепутатът Петър Витанов в Народното събрание.

Той цитира основните акценти, заложени в резолюцията – част от които са влошаване на ситуацията по отношение на върховенството на правото, разширяване на корупционната среда и липса на резултати в борбата с корупцията. По думите му в нея се изразява още притеснение за лобисткото законодателство в България и начина, по който се приемат законите. Отбелязва системни недостатъци в съдебната система, посочва влошаването на медийната среда.

„Споменава се, че по-голямата част от медиите, включително и чрез използване на европейски ресурс, обслужват властта. Осъжда всякаква форма на насилие, включително и полицейското такова, и призовава за независими разследвания върху действията на полицията от началото на септември месец. Обявявява се в защита на журналистиката. Порицава опитите за промяна на изборното законодателството в навечерието на парламентарните избори и ред други тежки констатация“, допълни Витанов.

„Европа ни показа това, което всички знаем – чрез този позорен списък показва отвратителната среда, в която живеем. Смятам, че решението, което българската власт трябва да вземе, е незабавна оставка, защото вече не се ползва с доверието на европейските институции“, категоричен е евродепутатът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини