Шефът на „Беласица”: Разминахме се със страшна трагедия, можеше да има много черни забрадки!

Шефът на  Беласица”: Разминахме се със страшна трагедия, можеше да има много черни забрадки!
Иван Златински, снимка: Марица

Разминахме се със страшна трагедия. Днес в Петрич и на други места можеше да има много черни забрадки. Това сподели пред „Марица” шефът на Управителния съвет на Футболен клуб „Беласица”-Петрич - Иван Златински. Снощи на връщане след мач в Панагюрище автобусът на „комитите” претърпя пътен инцидент на 70-ия километър на автомагистрала „Таркия”. Причината за катастрофата бе инфаркт, който покоси шофьора на рейса. Президентът на клуба разказа от първо лице подробности за случилото се.

„Тъкмо се изкачвахме по аутобана преди отбивката за Велинград. Видях, че автобусът започва да излиза от пътното платно. Понеже съм зад шофьора, му подвикнах: Излизаш от платното, върни се! Но той дори не успя да каже нищо. Явно вече му е било много лошо. Все пак, след криволичене вляво и вдясно, като че ли от загубената вече инерция по високото, возилото спря в канавката. Счупиха се стъкла, настана суматоха”, разказа Златински.

„След преглед от дошлия медицински екип масажистът Трайко Пецев и домакинът на отбора Жоро Изгоренков бяха закарани на преглед в МБАЛ-Пазарджик поради оплаквания в гръдната част. По-късно ги пуснаха. Вратарят Кирил Георгиев е с удар в главата, беше прегледан на място и си дойде с нас”, допълни шефът на „Беласица”.

Златински уточни, че футболистите, техническите лица и членовете на делегацияа са се прибрали в Петрич към 02,30 часа тази нощ. Чакали ги разтревожени фенове.

Кметът на Петрич изпратил автобус от Пловдив, който транспортирал всички по обратния път. Клубният автобус останал на мястото на произшествието, най-вероятно заради извършване на експертизи. Тялото на починалия 67-годишен шофьор е било откарано в Съдебна медицина-Пазарджик за аутопсия.

„Изказвам моите и на отбора съболезнования на близките на нашия колега – на шофьора. Той беше добър и енергичен човек”, подчерта Златински.

Следващата тренировка на „Беласица” трябва да се проведе утре, но засега е под въпрос, тъй като трябва да се види преди това психологическото и физическо състояние на футболистите.      

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини