Почти сигурно - Корнелия Нинова е новият стар лидер на БСП

Ирена Анастасова, фото: БСП
Ирена Анастасова, фото: БСП

Централната комисия по избор на председател на БСП е обработила над 95% от общините в страната. С голяма вероятност избраният  председател на партията се нарича Корнелия Нинова  - над 80% от членовете на партията са гласували за нея. Това заяви членът  на ЦКПИ и секретар на ПГ на "БСП за България" - Ирена Анастасова, по bTV. Тя добави, че Кирил Добрев е събрал около 15% от гласовете, като все още данните не са окончателни. Анастасова информира, че активността в прекия избор на председател е над 60%.

"Благодаря сърдечно на тези над 8 000 социалиста, които създадоха организация, за да може вчерашният ден да мине спокойно, прозрачно и БСП да има легитимен избор на председател. Това са хора, които участват абсолютно доброволно, като всички те подходиха с изключителна отговорност и без тях нямаше да се случи вчерашният ден", каза още Ирена Анастасова.

Социалистите в Пиринско също избраха Корнелия Нинова за лидер на БСП. От 3700 члeнове в областта правото си на вот на вчерашния пряк избор са упражнили около 2000 души.  Нинова води убедително в общините Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Разлог, Белица и Кресна.

В Благоевград 293 бюлетини са пуснати в подкрепа на Нинова, а 36 за опонента й - Кирил Добрев. По-късно днес се очаква да бъдат обявени официално изборните резултати. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини