Тупак Шакур: Реалността е погрешна, мечтите са истински!

Тупак Шакур: Реалността е погрешна, мечтите са истински!

Тупак Шакур е прочут американски рапър, актьор и поет, който напуска този свят едва на 25 години, след като е застрелян. Роденият на 16 юни 1971 година в Бруклин, Ню Йорк, певец успява да продаде над 120 милиона копия от своите албуми, а само в САЩ те са над 41 милиона копия. Списание „Ролинг Стоун” го определя за 86-ия най-велик музикант на всички времена. Известен е също с неговите сценични имена 2Pac и Makaveli. Неговите двойни албуми „All Eyez on Me“ (1996) и „Greatest Hits“ са най-продаваните албуми в САЩ. Шакур е последователно класиран като един от най-влиятелните рапъри на всички времена и той е избран и класиран като един от най-големите артисти на всеки жанр.

На 7 април 2017 г. Шакур е въведен в Рок и Рол Хол на славата. Той започва кариерата си като шофьор, резервен танцьор и MC за алтернативната хип-хоп група Digital Underground, но в крайна сметка става соло изпълнител. Повечето от темите в песните на Шакур се въртяха около насилието и трудностите във вътрешните градове, расизма и други социални проблеми. И двамата родители и няколко други членове на семейството му са членове на партията „Черната пантера“, чиито идеали са отразени в песните му.

През последната част на кариерата си Шакур е бил вокален участник по време на хип-хоп съперничество в Източното крайбрежие и Западно крайбрежие, като е участвал в конфликти с други рапъри, продуценти и рекордьори, най-вече The Notorious B.I.G. и неговия лейбъл, Bad Boy Records. Освен кариерата си в музиката, Шакур също е актьор с шест филма и едно телевизионно шоу през 90-те години. На 7 септември 1996 г. Шакур е застрелян четири пъти при пресичането на „Фламинго Роуд“ и „Ковал Лейн“ в Лас Вегас, Невада. Той е откаран в Университетския медицински център в Южна Невада, където почива от нараняванията си шест дни по-късно – на днешната дата, 13 септември.

Представяме ви негови интересни мисли:.

"Реалността е погрешна. Мечтите са истински."

"Мама винаги ми е казвала: "Ако не можеш да намериш нещо, за което да живееш, намери нещо, за което си струва да умреш."

"Само Господ може да ме съди."

"Престъпление ли е да се боря за нещо, което ми принадлежи?"

"Не се страхувам от смъртта. Единственият ми страх е да не се завърна прероден."

"Ако успееш да преживееш нощта, след нея те очаква по-светъл ден."

"Всеки е във война с различни неща... понякога аз съм във война със собственото си сърце."

"Те имат пари за войни, но не могат да нахранят бедните."

"Никога не спирай да мечтаеш. Никой не може да ти отнеме мечтите."

"Семето трябва да порасне, независимо от факта, че е посято в бетон."

"Зад всяка сладка усмивка се крие горчива тъга, която никой не може да види и почувства."

"Бяхме млади и глупави, но имахме сърца."

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота. Най-голямата загуба е това, което умира вътре в теб, докато все още си жив. Никога не се предавай."

"Не казвам, че ще променя света, но гарантирам, че ще запаля искрата в мозъка, който ще го направи."

"Чувствам, че кумирите днес не бива да бъдат поставяни на пиедестал, а по-скоро като ангели с пречупени криле."

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини