Ах, този джаз! Великата музика отново намери своя пристан в Банско

Ах, този джаз! Великата музика отново намери своя пристан в Банско
Снимки: Община Банско

Банско е джаз! Джазът е Банско! При голям интерес и с много настроение стартира тази вечер 23-ото издание на Международния джаз фестивал в един от най-престижните и красивите ни курорти.

„Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни”, с тези думи кметът на община Банско - Иван Кадев откри емблематичното за града под Тодорка музикално събитие. Той благодари на всички за обичта към изкуството, за привързаността към Банско и за човешкото достойнство, което надвива всяка заплаха.

”Банско отдавна е сближено с аргистичния и свободен дух на фестивала и ще докаже за пореден път своя голям потенциал да е притегателен център за култура, туризъм и инвестиции”, това пък се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев, изпратен до организатори, участници и публика на музикалния форум.


Благодарение на съвместните усилия на организатора на фестивала - д-р Емил Илиев, и домакините, въпреки многобройните и от различно естество препятствия, за 23-ти път Банско е столица на джаза. Началото даде известната и неповторима българска джаз певица Хилда Казасян.

През седемте фестивални дни любителите на тази музика ще слушат най-добрите български изпълнители и представители на световния джаз елит. Съпътстващата програма е особено интересна и предлага възможности за прекарване на незабравими летни дни и нощи в изложбени и музейни зали, в арт галериите на открито, с демонстрации на стари занаяти, с пазаруване на произведени в България изделия на изкуството.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини