Миряни от цялата страна ще се поклонят на гроба на Ванга в Рупите

Миряни от цялата страна ще се поклонят на гроба на Ванга в Рупите

Много миряни се очакват следващата събота, 8 август, в манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите. Те ще почетат паметта на ясновидката, която напусна този свят на 11 август 1996 година. За 24-годишнината от нейната кончина отец Живко ще отслужи  в 11,00 часа панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга, до храма й "Света Петка Българска".

За да отдадат почит на Ванга, десетки хора идват още предната вечер. След църковната служба в събота на миряните ще бъде раздадена постна храна. Те ще опитат някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб, зелеви сарми, риба.

„По традиция има хора от цялата страна. Сега обаче ситуацията е по-различна заради разпространението на коронавируса. Въпрки това всеки ден има десетки посетители в комплекса”, сподели управителят Серафим Иванов.

Пророчицата приемаше в малка къща в Рупите болните и отчаяните в последните 25 години от живота си. За да ги излекува и да им вдъхне надежда. По нейна инициатива и с нейни средства бе построена църквата "Св. Петка Българска".

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини