Румен Радев: Опитват се да печелят време, но виждаме, че България се събуди

Снимка: Президенство
Снимка: Президенство
Основен приоритет на управлението трябва да е сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Това заяви днес пред журналисти във Велико Търново държавният глава в отговор на въпрос за продължаващите граждански протести в цялата страна. 
 
Румен Радев определи рокадите в кабинета като опит за печелене на време, от който губи България. По думите му липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото. 
 
„Всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов - “И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века“, заяви държавният глава.
 
Президентът посочи, че слуша призивите на гражданите, чете техните плакати, а всички протестиращи развяват единствено националния трибагреник. „Това показва, че преживяваме някакво пречистване, защото след години на лъжи и на унижение, българите изричат истината открито, с кураж и с достойнство“, подчерта Румен Радев. Държавният глава посочи, че изходът от тази криза може да бъде само оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори. 
 
Заемам страната на хората и искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и за спазването на Конституцията, а не да ги погазва, посочи държавният глава, помолен да коментира думи на управляващите, че заема само едната страна в протестите. Румен Радев заяви, че България се нуждае от управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея. „Ето това искам да видя и за това ще се борим всички, каквито и необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат“, допълни президентът. Запитан дали вижда политическа воля за промяна, президентът посочи, че има силна гражданска воля, а от нея се ражда и политическата.
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини