Снощи в Благоевград нямаше концерт, но Пловдив събра хиляди меломани за наградите БГ Радио

Снимка: Lupa.bg
Снимка: Lupa.bg

Снощи в Благоевград нямаше концерти, но в Пловдив меломани от цяла България се събраха за годишните музикални награди на БГ Радио. Години наред областният център на Пиринско беше домакин на най-обичаното събитие за българска музика. Тази година обаче общинското ръководство с лека ръка се отказа от музикалния форум, без дори да направи и най-малко усилие да продължи дългогодишата традиция БГ Радио да раздава годишните си награди от нашата сцена. Затова пък Пловдив снощи събра хиляди меломани от цялата страна. 

Ицо Хазарта триумфира с три статуетки. Церемонията на Античния театър в Пловдив се превърна в бляскаво шоу, продължило два часа и половина, на което водещите български изпълнители представиха най-новите си парчета, пише lupa.bg.

Ицо Хазарта бе отличен в категориите за БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум. Наградите му бяха връчени съответно от водещите на Нова – Виктор Николаев и Лора Инджова, директора на „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

За връчването на статуетката Зико се яви на сцената в компанията на победителката в категория Бг Изпълнителка - Михаела Филева. Градоначалникът й пожела час по-скоро да осъществи мечтата си – да изнесе концерт на Античния театър.

Концертът бе открит от пловдивчанките 4Magic, които веднага изправиха публиката на крака. Миналата година четирите момичета спечелиха наградата за БГ Дебют, а тази не успяха да грабнат приз, въпреки че бяха номинирани в три категории.

За дебют на годината бе отличена Алма. Наградата за дуети получиха Скандау, и то от ръцете на други двама легендарни пловдивчани – Братя Аргирови.

За най-добър видеоклип наградата спечели „Нависоко“ на Койна Русева и Миро. Миро нагря до червено почитателите си на мраморната сцена с новия си хит „Огън, следвам те“.

БГ Група на годината пък станаха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. „Много е хубаво, че това се случва в този град, към който любовта ни е толкова голяма и сме имали най-хубавите концерти“, отбеляза Вълдобрев.

Горещи овации изтръгнаха и младите звезди Дара и Виктория, които също се разминаха тази година с отличията. За най-добра песен бе отличена “Не бих могъл” на Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров. На сцената обаче се качиха само двама – Любо Киров пострада по време на репетицията и бе откаран в болница.

Церемонията на Годишните награди на БГ Радио завърши със специалната награда БГ Вдъхновение, която спечели вечният Дует „Ритон“. Катя и Здравко пък подариха на публиката последната си песен „Счупеното носи щастие“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини