Гърците затвориха и ГКПП-Маказа, до морето на Халкидики - само през ГКПП-Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

На море в Гърция ще се стига само през ГКПП-Кулата-Промахон. Точно в 14 часа гръцките власти затвориха за туристи и граничния пункт Маказа, ден по-рано от официално обявеното.

Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, могат да преминат само през ГКПП Кулата, предупреди и МВР. На връщане те ще се пропускат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

На ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград не се пропускат пътници с туристическа цел към Гърция. На Маказа Маказа ще преминават собственици на имоти в Гърция с документ за собственост.

На ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

Очакваше се Гърция да спре трафика през Маказа от утре. Не е ясно защо властите в южната съседка го направиха по-рано.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини