Съветник постави 9 въпроса за уличните кучета пред ръководството на Община Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинският съветник Йосиф Кочев внесе официално питане до кметската администрация в Благоевград за мерките, които общинското ръководство взима срещу глутниците улични кучета. Местният парламентарист публикува въпросите във фейсбук групата "Забелязано в Благоевград", които публикуваме и тук.

Провокиран съм от ситуацията с множеството бездомни кучета по улиците и парковете в Благоевград, както и множеството сигнали на нападнати граждани. Поставете се на мястото на човек ухапан от куче или родител на дете ухапано от куче! Как бихте постъпили? Животното не е виновно, а са виновни хората, които са ги купили, приютили, а след това изхвърлили. Виновни сме и ние, че сме допуснали да се стигне до тук! В тази връзка бих желал да получа отговори на следните въпроси:

1. Колко кучета има в момента в изградения през 2015 година приют?
2. За този период (година по година) как се развива популацията на животните?
3. Колко са средно разходите за едно куче на месец и на година, настанено в приюта?
4. Защо няма телефон, на който да се обаждат гражданите? Посочените телефони не са валидни.
5. От какъв допълнителен капацитет за животни има нужда Община Благоевград, за да се гарантира спокойствието, сигурността и здравето на гражданите?
6. Колко би струвало да се създаде допълнителен капацитет на приюта за бездомни животни?
7. Колко са регистрираните кучетата с паспорт и чипове в Община Благоевград? Към март месец 2017 г. са били 419.
8. Каква е събираемостта на данък домашен любимец? Това е важна статистика, която може да де направи изключително бързо и лесно. Когато е ясна тази картина, лесно ще се направи сметката X брой кучета по Y лева (в случая 10 лв.) на година са Z хиляди лева.
9. Какви мерки и действия смята да предприеме ръководството на Община Благоевград за справяне с проблема?

На следващата сесия на общинския съвет от Община Благоевград ще трябва да дадат отговори на поставените въпроси. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини