86-г. мъж издъхна от COVID-19 в Благоевград, заразените у нас вече са над 1900

86-г. мъж издъхна от COVID-19 в Благоевград, заразените у нас вече са над 1900

46 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие. От тях 22 души са в болница. Общият брой на заразените е 1911. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. Броят на починалите е 88, а 422 са излекуваните. През последното денонощието са починали четирима – 86-годишен мъж в Благоевград, двама мъже в София - на 84 и 74 години, жена на 52 години от Ямбол, като всички те са били с придружаващи заболявания.

Коронавирусът вече стигна и до Търговище. Новите случаи от последните 24 часа се разпределят така: София – 16, Ямбол – 11, Плевен – 7, Видин -3, Пловдив -2, Благоевград – 2, Кърджали - 1, Кюстендил – 1, Разград – 1, Монтана - 1, Търговище - 1.

„В Кърджали беше установен случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция. Подобни случаи са констатирани в редица други държави. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища“, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб - доц. Димо Димов.

Има 5 нови случая на заразени медицински лица - четирима лекари и една медицинска сестра. 380 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият е бебе на 2 месеца. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини