Рекорден брой заразени с COVID-19 - 66 за 24 часа

Рекорден брой заразени с COVID-19 - 66 за 24 часа

66 са новите случаи на коронавирус в страната, 29 от тях са в болница. Така общият брой на заразените с COVID-19 стаkа 1081. Починалите с COVID-19 инфекция са общо 50, като последната жертва е на 71 години. За денонощието в София има 22 случая, от които 16 са амбулаторни. В Плевен са 13 - 9 са контактни на работещите в завод „Мизия“. Това бе съобщена на брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин.

В Сливен и във Велико Търново има по 5 нови случая. В Пловдив, Пазарджик и Кюстендил - по 4. В Ловеч има 3 случая на заразата и всичките са от Дом за възрастни хора в Орешак.

Децата под 10-годишна възраст са общо 22 в цялата страна. Новите заразени деца за денонощието са 5.

В Плевен има две деца – на 2 и на 9 години. В Кюстендил има две момчета на 3 години и на 8 години. В Пазарджик има момче на 2 години, което е настанено в МБАЛ Пазарджик.

През последното денонощие са установетени още 12 положителни проби на медицински персонал. Общо излекуваните в България вече са 190.

"Във връзка с мюсюлманските празници в България, Главно мюфтийство издаде заповед и се затварят храмовете, самите молитви ще се предават по интернет, няма да има посещения", обяви шефът на щаба – генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

"Ифтар, раздаването на храни, те трябва да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период", каза още той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини