Само с маски ще можем да се движим и по улиците

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такава заповед издаде днес здравният министър Кирил Ананиев.

За заповедта ще бъдат уведомени органите на МВР и областните управители, които да съобщят заповедта на заинтересованите лица и да създадат организация за осъщетвяване на контрол и изпълнението на разпоредените мерки. Заповедта е с цел осигуряване на живота и защита на здравето на българските граждани.

Мерките се предприемат заради ограничаване на разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на протиепидемичните мерки ще бъдат причинявани на значителни или труднопоправими, включително непоправими , вреди за живота и здравето на хората. Това е поредна мярка на правителството, за да се прекрати разпространението на заразата.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини