Обвиниха лидера на ПП „Възраждане" за всяване на „смут и безпокойство” в обществото

Обвиниха лидера на ПП „Възраждане

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов лидер на политическа партия „възраждане”. Според държавното обвинение те будят неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“. В тази връзка партийният лидер е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция от 20 000 лева.

От партия „Възраждане” определиха действията на прокуратурата като политическа репресия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини