Шакил О Нийл: Аз не познавам думата отчаяние!

Шакил О Нийл: Аз не познавам думата отчаяние!

Шакил О Нийл е един от най-добрите баскетболисти в историята на НБА. До последно играе като център в „Бостън Селтикс”. Шак, както е известен сред феновете си, впечатлява със своята забележителна физика. Висок е 2.16 m и тежи 147 kg. Номерът на обувките му по американския стандарт е 23 (около 56-и номер по нашия). Роденият на днешната дата през 1972 година велик баскетболист е известен с няколко прякора, като Големия Дизел (Дизела), Големия Татко, Големия Аристотел, Супермен и последния, след дипломирането му като магистър по Бизнес администрация – Доктор Шак.

В периода 1992-96 е играч на „Орландо Меджик”. Между 1996-2004 играе за „Лос Анджелис Лейкърс”, от 2004 до 2007 – за „Маями Хийт”, 2008 - за „Финикс Сънс” и във „Кавалиърс” през 2009 г. Шакил О'Нийл е двукратен олимпийски шампион (1996, 2000), световен шампион 1994 г., 4-кратен шампион на НБА (2000, 2001, 2002, 2006). През 1996 г. е включен в списъка на 50-те най-добри играчи в историята на НБА, като става най-младия участник в този списък и единственият, който към този момент не е приключил кариерата си. Признат е за най-ценния играч на НБА за 2000 г. Взел е участие 15 пъти в Мача на звездите. На 2 юни 2011 г. обявява, че се оттегля от професионалния баскетбол. Шакил пее и танцува рап и има издадени няколко албума. Най-успешният от тях е „Шак Дизел“ от 1993 г.

Ето някои негови мисли на вашето внимание:

Трудно е да бъдеш секс-символ на НБА. Но някой трябва да бъде.

На мен не ми е нужна мотивация. На мен ми е нужен нормален треньор на отбора.

Не искам да пораствам. При възрастните има много проблеми. Аз съм като Питър Пан. Искам да остана щастлив.

Не мисля, че Америка някога истински ще се сплоти. И това заради една дума: алчност. Няма нищо общо с расовите въпроси. Проблемът е в алчността.

Никога не ме безпокоят проблемите. Винаги ме безпокоят техните решения.

Аз не познавам думата "отчаяние".

Аз съм най-лошият ученик по йога в историята на йогата.

Сексът е изкуство. А любовта е грижата за това, с кого ще се занимаваш с това изкуство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини