Ученичка отива в Брюксел след победа в конкурс на евродепутата Асим Адемов

Ученичка отива в Брюксел след победа в конкурс на евродепутата Асим Адемов

Шестима младежи от Благоевградска област са призьорите в ученическия конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Той бе обявен по случай 1 ноември – Ден на народните будители, от евродепутата Асим Адемов. С атрактивни награди - посещение на Европейския парламент в Брюксел и предмети бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност. „Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на патриотизма и приобщаване към европейските ценности”, сподли Асим Адемов.

102-ма ученици от Пиринско взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата. С най-много призови места се отличиха ученици от Благоевград. Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, Любомира Стамболийска от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“-Благоевград и Димитър Гадиров, ученик в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“-Гоце Делчев. Отличена бе и най-малката участничка в конкурса - Александра Цанова, ученичка в VI клас на I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Гоце Делчев.

Най-много презентации бяха получени от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“-Разлог - 48. Достойно представиха училищата си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда.

Специалистите в журито подчертаха, че са впечатлени от позитивната нагласа сред младите хора да пишат за будителите на родния си край и да показват направеното от тях за българския народ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини