Шефът на митниците Георги Костов подал оставка?

Георги Костов
Георги Костов

Шефът на митниците Георги Костов е подал оставка малко Нова година, съобщава 24 часа, позовавайки се на неофициална информация. Като мотив били посочени лични причини. По процедура тя трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

От пресцентъра на митниците твърдят, че официално няма депозирана оставка. Източниците ни обаче твърдят, че оставка има, а дали ще бъде приета или не, вероятността е 50 на 50

Заради ситуацията около задържането на екоминистъра Нено Димов и последвалата му оставка се търсел вариант Костов да си отиде от митниците като бъде преместен на друга работа. Неофициално са твърди, че като подходящо за целта било мястото за шеф на дирекция „Наказания“ към затворите.

Източници от финансовите среди казват, че през март се очаква доклад от ЕК, в който България ще бъде спомената като едно от слабите звена при обмитяването на ниски цени на т.нар. китайското карго.

 Заради този проблем Брюксел вече препоръча въвеждането на т.нар. справедливи цени, по които да се смятат митата, за да няма дъмпинг. Мярката е вече в сила. Притиснения в митниците имало и около проверката на прокуратурата за вноса на отпадъци от Италия и издадените разрешителни.

 Източник: "24 часа"

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини