Бебета и пенсионери на кукерското шоу в Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Станчинари с уникални маски, превъплътили се в различни персонажи, се бориха и в крайна сметка прогониха злите сили от град Петрич с изпълнение на характерни русалийски танци . За поредна година вчера те създадоха неповторима атмосфера за жителите и гостите на общината, а кукерската традиция оживя в целия си блясък.

11 станчинарски групи, в които имаше около 1 500 участници, се включиха в тазгодишното издание на игрите. Всяка група разполагаше с 20 минути за представяне на сцената. Хиляди бяха публика на прекрасната им изява. Класирането на станцинарите бе направено от компетентно жури.

Първото място спечели станчинарската група на квартал „Дълбошница“, на второ място остана станчинарската група  „Братя Соколови“, а на трето - станчинарската група на квартал „Казармите“.

Победителите получиха плакет и диплом от Община Петрич. Връчени по традиция бяха и шест специални награди. Приз „Най-малък участник“ беше присъден на трима участници в игрите, които бяха на възраст 45 дни, 2 месеца и 3 месеца. Наградата за най-възрастен участник получи 80-годишният Иван Митов от групата на кв. „Виздол“. Награда за най-добра маска получи групата на кв. „Поляните“, за най-добър персонаж отличието е за групата на кв. „Виздол“, за най-добро представяне на русалийски игри бе отличена групата на кв. „Център“, а за най-добре представени обреди и обичаи наградата получи групата на кв. „Шарон“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини