Жълт код за силен вятър в Пиринско, следобед ще вали

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Жълт код за силен вятър е обявен днес в редица области на страната. 

Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 24 метра в секунда, съобщава НИМХ.

Следобед ще завали, първоначално в Западна България, а през нощта срещу понеделник и на изток. По-значителни количества дъжд се очакват в югозападните райони. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в отделни райони и по-високи. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини