Доброто в община Сатовча събра рекордните 63 070 лв. за децата сираци

Снимки: Община Сатовча
Снимки: Община Сатовча

Рекордните 63 070 лева бяха събрани по време на благотворителната кампания в община Сатовча в подкрепа на децата сираци и деца с увреждания. Миналата година сумата бе 62 100 лева.

Общинската администрация организира вече десет години инициативата за набиране на средства за децата сираци и деца с увреждания от цялата община.

Идеята на кампанията е децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждания до 16-годишна възраст. Събраната сума ще бъде разпределена и предоставена на всичките 91 деца в дните до Нова година.

За десети пореден път жителите на общината показаха своята съпричастност към кампанията, организирана от община Сатовча. Те доказаха, че благотворителността е жива и че светът има нужда от добри дела.  

„Съпричастност показаха и много местни бизнесмени,  общински съветници, кметове, служители и общественост, които се отзоваха на призива за финансово подпомагане и се включиха активно в кампанията. Благодетели на кампанията бяха и лица и фирми извън общината”, коментира кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, който е благодарен и признателен на всички, подкрепили кампанията.

За поредна година учениците от училището в село Кочан събраха много голяма сума от свои съученици и жители на населеното място. Учениците от училищата в Плетена, Сатовча, Вълкосел и Слащен също проведоха благотворителни кампании, от които събраха суми за благотворителната кауза. Средства за каузата предоставиха и всички колективи от детските градини, детските ясли, училищата, пенсионерски клубове, местни фирми.

Деца и ученици от всичките детски градини и училища от общината  специално за кампанията изработиха красиви акритули за разпродажба на импровизирания търг в заключителната вечер. Местни майстори предоставиха за разпродажба на търга свои произведения. Традиционно Ахмед Избищалиев от село Годешево дари своя дърворезба. Картина от камък предостави  като дарение д-р Фелибеев. Картина от пясък традиционно предостави за кампанията Цветан Кавраков от Сатовча. Млад художник от  Сатовча, Дениз Влайков, предостави две свои картини за кампанията.   Красива картина от акварел даде и ученичката Емел Кумбарова от село Кочан. Учениците от село Плетена изработиха две красиви пана от пластмасови капачки. Много красиви ръчно  изработени предмети предоставиха учениците от село Сатовча и Плетена, както и от всички учебно възпитателни заведения. За пореден път Камен Хаджиев – футболист от село Жижево, дари за кампанията спортна тениска на националния отбор. Местни фирми предоставиха свои кулинарни произведения, кошници с продукти, със сладкиши и новогодишни лакомства, с плодове и други.

Благодетели на кампанията участваха и в импровизирания търг на артикулите, изработени и предоставени като дарение за каузата. За поредна година като най-голям дарител и благодетел в благотворителната кампания беше местната фирма „Мелиса 88“ - село Слащен, с управител Сюлейман Нейзир, която чрез участие в търга закупи предмети на стойност над 5500 лева.

„Присъствието на толкова много дарители и благодетели на заключителната вечер и подкрепата, която оказват на децата на община Сатовча, са безценни и достойни за уважение. Това ни прави все по-уверени в инициативата да организираме благотворителни кампании и все по-уверени да очакваме подкрепа. Нека доброто остане в нас, нека бъдем още по-добри. Човек, който дарява, получава неколкократно повече. Нека зарадваме отново тези деца и семейства, които имат най-голяма нужда от подкрепа, за да бъдат дните им по-спокойни, по-радостни и по-смислени. За пореден път доказахме, че заедно можем всичко”, коментира кметът Мименов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Общинар
    Като добавим и 100000лв неоткраднати от фонд Чистота сумата става 163000лв.Но ще се откраднат 100000 и остатъка е 63000.
  2. Anonimna
    Сигурен ли си в това което твърдиш ?
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини