През 2020 г. ЮЗДП ще произведе 800 000 контейнерни фиданки

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

В държавния горски разсадник „Локорско” започна засяването на контейнери с дъбови жълъди за производството на фиданки през 2020 г. През изминалата седмица бяха засети семена за производството на повече от 11 000 дъбови фиданки, като общо през следващата година в разсадника е планирано да се произведат над 800 000 дръвчета от 17 дървесни и храстови видове с местен генетичен произход.

Контейнерните фиданки ще бъдат използвани за възстановяване рчрез залесяване на увредени от природни нарушения гори в 6 зони от Натура 2000 на територията на Югозападното държавно предприятие.

Паралелно продължава подготовката и транспортирането на произведените през 2019 г. над 300 000 контейнерни фиданки, с които в момента се залесява. До края на годината се очаква да бъдат възстановени общо 650 декара нови гори в целевите Натура 2000 зони на територията на ЮЗДП, което е над 50% от предвидените по проекта площи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини