Академичният съвет на ЮЗУ избра новите заместник-ректори

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На първото си заседание Академичният съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ за мандат 2019-2023 г. избра нови заместник-ректори.

За образователните дейности в университета ще отговаря доц. д-р Ицка Дерижан, за научноизследователската дейност и докторантското обучение – доц. д-р Иванка Станкова, а за новия ресор „Информационно обслужване, медии и кариерно развитие“ – проф. д.изк. Йордан Гошев.

Доц. д-р Ицка Дерижан е заместник-декан на Факултета по педагогика и дългогодишен преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Научните й интереси са в областта на предучилищната педагогика, технологиите на преподаването по математика за детска градина, социалното консултиране за деца и семейства в риск, приобщаващото образование и др. Доц. Дерижан има над 80 публикации у нас и в чужбина. Участвала е в повече от 20 международни и национални проекти, като в шест от тях е ръководител. Автор е на одобрени и внедрени от МОН учебни програми и образователни блокове за учители и студенти на национално и международно ниво.

Доц. д-р Иванка Станкова е ръководител на катедра „Химия“ в Природо-математическия факултет. Автор е на над 50 публикации, има две заявление за патент, свързани с химични модификации на лекарствени средства, прилагани при лечение на болестта на Паркинсон.Научните й интереси са свързани с медицинската химия  (Химични модификации на лекарствени препарати, прилагани при лечение на невродегенеративни заболявания). Доц. Станкова има над 5 специализации – постдокторска специализация в Института по фармацевтична технология и биофармация в Марбургския университет, Германия, специализация в Института по органична химия в Тюбингенския университет „Еберхарди Карл“, Германия, стипендия на ДААД в Университета в гр. Падерборн, Германия и др.

Проф.д.изк Йордан Гошев завършва висшето си образование в НМА „Проф. П. Владигеров“, специалност „Пиано“ и специалност „Композиция“. Декан е на Факултета по изкуствата два мандата. В момента е ръководител на катедра „Музика". Проф. Гошев е артистичен директор на Националния студентски фестивал на изкуствата. Той е лауреат на множество национални и международни конкурси по композиция. Автор е на симфонична, камерна, вокална и театрална музика, която е изпълнявана в цяла Европа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини