Студенти от ЮЗУ спечелиха награда на конкурс в София

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Преподаватели и студенти от специалност „Връзки с обществеността“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха в ежегодното национално издание „Денят на Бернайс“. По време на събитието, организирано от Българското дружество за връзки с обществеността, съвместно със СУ „Св. Климент Охридски“, се състоя и студентският конкурс „Като Бернайс“.

Югозападният университет бе представен от два отбора, в които участваха второкурсниците Антония Танчева, Никол Цветкова, Теодор Димитров с ментор ас. д-р Милена Янкова и Изабел Иванова, Анна-Мария Цолова и Силвия Соколова, с ментор доц. д-р Димитрина Стефанова. Вторият отбор бе отличен със Специалната награда в конкурса. Студентите трябваше да представят и защитят своите креативни идеи на тема "Ерата на инфлуенсърите – идентичност и измеримост" пред 8-членно жури, съставено от представители на практиката и университетски преподаватели.

Талантливите и мотивирани студенти от специалност „Връзки с обществеността“ за пореден път доказаха своята отлична университетска подготовка на национално ниво. Това е поредната награда, която студентите по PR печелят. Успехите им са резултат и на непрестанната и целенасочена работа на катедра „Връзки с обществеността“, ръководена от доц. д-р Славянка Ангелова.

Доц. д-р Димитрина Стефанова и ас. д-р Милена Янкова бяха панелисти в кръглата маса „Етика на влиянието – инфлуенсъри и последователи“. Те, заедно с колеги преподаватели от други университети и изявени представители на практиката, дискутираха академичния подход и изследванията на етичната страна на комуникациите в ерата на социалните мрежи, отговорността на инфлуенсърите и компаниите, връзките инфлуенсър-скандал – бизнес-етичност.

В последния ден на изданието в „Деня на Бернайс 2019“ представителите на Югозападния университет се включиха и в конференцията "Ерата на инфлуенсърите – край или ново начало", която бе с участието на популярни влогъри и инфлуенсъри.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини