Община Сандански готви проект за икономично и умно осветление

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, направи предложение за кандидатстването на общината с проект за „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление” по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност”. Тя се финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. Предложението бе прието от местния парламент.  

По проекта се предвижда подмяна на съществуващите натриеви лампи с нови енергоефективни LED лампи, които консумират по-малко електрическа енергия. Това ще намали разходите, които община Сандански заплаща за осветяването на града и съставните села.

Новата система ще информира автоматично отговорните служители в администрацията за изгоряло осветително тяло, за неосветена улица или за част от нея. Работата по изготвяне на проектното предложение е стартирала, като същото ще бъде подадено за одобрение в срок до 5 март 2020 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини