Снимат талантливи деца от Банско по телевизията

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Децата от Общинска лятна по музика в Банско, с ръководител Марин Бърдарев, ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения от ефира на БНТ 2.

Екип на предаването „Пазители на традициите” направи филм, в който можете да се видят прекрасните и талантливи деца на Банско. На тях се пада отговорната задача да изучават, съхраняват и разпространяват фолклорните традиции на родния си град. Това са Симона Захова, Славчо Коцов, Йоана Варина, Лили Сътън, Радостина Кехайова и Иван Джолев, като Радостина и Иван са носители на множество награди от престижни национални фестивали и конкурси. Участие във филма имат и децата от Фолклорен танцов състав „Веселие”, с ръководител Десислава Баханова.

Изпълнения на деца от тази школа са включени в учебниците по музика за 2-ри и 3-ти клас, което е изключително признание за Марин Бърдарев като музикант и педагог. Той бе удостоен с първа награда в конкурса „Децата и фолклора”– 2019, ръководител е на школа пo китара в Банско и е основен организатор на традиционни концерти, които вече девет години събират на една сцена негови ученици, с познати и утвърдени имена в българската поп музика.

Автор и водещ на предаването е Десислава Димчева, оператор – Феодор Сургов, режисьор - Елица Цветанова.„Пазители на традициите”, можете да гледате в събота - 2-ри ноември от 11.00 часа по БНТ 2.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини