Шест казана курбан за здраве раздадоха в Изгрев

Снимки: ИлинденПрес
Снимки: ИлинденПрес

Шест казана курбан за здраве раздадоха днес жителите на благоевградското село Изгрев. Миряните се събраха в двора на строящата се църква „Свети Иван Рилски“, а Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет.

Празничното събитие премина под знака на богоугодното дело – да се съберат средства за довършване на първия храм в населеното място. Молитвеният дом вече е изграден на карабина, но са нужни още средства за довършването му.

И днес стотиците миряни дариха своята лепта за отколешната си мечта – да построят православен храм в Изгрев. Както всяка година, така и сега кметът Йордан Китанов посрещна лично всеки гост, уважил празничния водосвет и курбан за здраве.

Много от жените донесоха в двора на църквата лично омесени пити, погачи и баници, които раздадоха за здраве. Самодейни състави от България и Македония допринесоха за празничното настроение.

 Преди месец бяха набрани средства за довършване на църквата с концерти в две последователни вечери. 

Банковата сметка в ОББ, на която може да се направи дарение за доизграждането на храма „Св. Иван Рилски Чудотворец“ в село Изгрев е с IBAN BG55UBBS88881000902249 и BIC: UBBSBGSF.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРАЗНИКА В СЕЛО ИЗГРЕВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ

ИЛИ ТУК: https://ilindenpres.bg/photo/61-vodosvet-i-kurban-za-zdrave-v-selo-izgrev/

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини