Борят наводненията в общините Струмяни и Берово

Борят наводненията в общините Струмяни и Берово

Община Струмяни изпълнява проект „Да опазим жителите на една планина  по две реки“ по Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Република Северна Македония. Партньор по него на българската община от македонска страна е община Берово.

Основната цел е предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и причинени от човека трансгранични бедствия в трансграничния регион.

Ще се извършат дейности за подобряване на проводимостта на речното корито на река Цапаревска в община Струмяни, това ще стане с ремонтни и възстановителни работи. Ще се подобри проводимостта и на река Брегалница. Ще се организира съвместно обучение, насочено към повишаване на капацитета за екологични решения и предотвратяване на природни и причинени от човека бедствия. По този начин ще се повиши безопасността на населението от Струмяни и Берово от природни бедствия и превенцията от наводнения в урбанизираните територии чрез корекция на речните корита. Ще се увеличи капацитетът на общинската администрация на Струмяни и Берово за адаптиране и смекчаване на последиците от изменението на климата, населението в двете общини ще е по-информирано относно изменението на климата и неговите последици, както и за реакция при кризисни ситуации.
Проектъ е с продължителност 24 месеца, крайният срок за изпълнеието му е 12 юли 2021 година. Стойността му е 397 739,11 евро.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини