Животновъди искат между 6 и 7 лева за килограм агне

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Между 6 и 7 лева за килограм се продават агнетата в Пиринско, дни преди Великден. Цената е като миналогодишната и стопаните са категорични, че няма да поскъпва.

Преди 10-15 дни започна офанзивата на търговци в селата в Пиринския край. Прекупвачите търсят в региона по-евтини агнета и ярета. Най-често стигат до високопланинските селища, които са отдалечени от общинските центрове. Доста от възрастните стопани там не могат да закарат стоката си до животинския пазар в града и са принудени да продават на безценица. Възползват се, че пенсионерите няма как да бият път до Благоевград и им предлагат цени от 4,00-4,50 лева за килограм живо тегло. Пълнят камионите, слагат си надценки от 2-3 лева, после продават агнетата и яретата или в столицата, където търсенето е голямо, или в Гърция.

По магазините агнешкото върви по 13-14 лева за килограм.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини