Над 400 талантливи грации играят на турнир в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

За трета поредна година Благоевград и Клуб по художествена гимнастика „Пирин“ са домакини на държавен турнир по художествена гимнастика за Купите на община Благоевград, за „Купа Пирин“ и на Международен турнир “Приятели“. Той стартира днес и ще продължи и утре в зала „Скаптопара“.

Състезанието се провежда със съдействието на община Благоевград и Българска федерация по художествена гимнастика. И тази година гостите на събитието ще станат свидетели на много грация, красота и естетика в Благоевград. Сред отборите, които мерят сили, са отборите на „Левски“, „Левски-Триадица“, „Левски Илиана“, „София спорт“, ЦСКА, „Славия“, клубове от Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Кюстендил, Гълъбово, Дупница, Перник и гости от Македония и Русия.

Над 400 грации се състезават в 5 възрастови групи в „А“,“Б“ и „С“ категории. Турнирът се явява последна проверка на отборите, участващи в последните за сезона Държавни първенства за ансамбли, категория Елит и „Б“ категория индивидуално, за които се готвят и гимнастичките на КХГ “Пирин“.

На събитието ще присъстват Илияна Раева – председател на БФХГ, както и знаменитата треньорка Нешка Робева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини