Измайсториха арт пано с прочутото Разложко хоро

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Прочутото Разложко хоро намери своето място в центъра на град Разлог. За празника на града, чиято кулминация бе вчера, местният майстор Костадин Стоилов реши да измайстори кръшното и специфично хоро на разложани, което им е завещано от техните прадеди. Той го пресъздаде в красива композиция, като идеята за това бе на община Разлог. Арт паното е монтирано в началото на пешеходната зона в центъра на града. Мястото не е избрано случайно. Точно оттук на всеки голям празник започва да се извива хорото, което стига до централния площад.

Над арт паното са подредени 15 разложки звънци. Звукът на чановете отеква по склоновете на планините Рила и Пирин, а творбата на Костадин Стоилов вече привлича погледите на жители и гости на Разлог.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини