Спектакъл на Ансамбъл „Българе” разтърси Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Грандиозен концерт на Националния фолклорен ансамбъл "Българе" се превърна в последната камбана, която силно и впечатляващо ознаменува 107 години свобода в град Банско. Салонът на читалището снощи се напълни за минути за последното събитие в чест на празника на банскалии.

Местните артисти', излезли на сцената да поздравят вярната публика, вдигнаха настроението на всички с прекрасните си изпълнения, а заместник-кметът Асен Кирицов и водещата Елена Калайджиева припомниха причините, с които Банско се гордее вече 107 години. С отворени очи и сърца публиката посрещна великолепния спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Зрителите видяха съвършенство в детайли, костюми, изпълнение и енергия на създателите на "Това е България" – достоен финал на празник, какъвто банскалии заслужават.

През последните години се организират все повече събития, вплели в себе си култура и изкуство. Община Банско винаги е подкрепяла този начин на възраждане на обичаи, традиции и фолклор, затова се радва на доверието на хората, които пълнят салоните. А банскалии знаят как да пазят корените си, попивали кръв, сълзи и история. И са горди и свободни българи вече 107 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини