По австрийски метод строят най-дългия тунел у нас при Железница

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

По нов австрийски метод изграждат най-дългия тунел у нас при село Железница. Съоръжението е част от автомагистрала "Струма" и ще бъде с дължина 2 км. В момента се подготвят площадките на входовете и изходите на тръбите, а същинското строителство ще започне до края на месеца, съобщи БНТ.

Проектът предвижда да бъде изграден обходен път в южната част на тунела, той ще се използва при аварийни ситуации. Ще има и площадка за хеликоптер. В тунела ще бъдат изградени модерни системи за безопасност, като пожароизвестителна и мониторинг система на конструкцията на съоръжението. Ще бъдат монтирани и интелигентни транспортни системи.

Жителите на село Железница се надяват с изграждането на тунела да спрат задръстванията в населеното място. Тунелът трябва да бъде изграден за малко повече от две години и ще струва над 185 милиона лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини