Кметът Икономов изнесе еко урок в гората на децата в Банско

Кметът Икономов изнесе еко урок в гората на децата в Банско

Децата от училищата в Банско и Добринище се включиха масово в изписването на 60 табели с еко-послания, които заедно с кмета Георги Икономов, поставиха по дърветата в Национален парк „Пирин”.

Като част от инициативите на Общината по проект „неРазделно Банско”, бяха изработени дървени табели, на които учениците запечатаха призивите си към хората, които отдъхват в гората, правят пикници и биваци и оставят след себе си грозна следа. Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”, Средно училище „Неофит Рилски”, Гимназия по електроника и електротехника”, Гимназия по горско стопанство и Основно училище „Климент Охридски” в Добринище, със свои представители, бяха на импровизиран поход в Национален парк" Пирин", за да поставят табелите. Те се радваха на присъствието на кмета Георги Икономов, който използва всеки свободен момент да бъде сред природата и е ревностен защитник на любимата си планина и посрещнаха с овации думите му:

"Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом. Няма по-силен учител от собствената ни съвест, че опазването й зависи от нас самите. Освен от уважение и обич, природата не се нуждае от нищо друго, което носим със себе си. Нека това се превърне в традиция и да опитаме да чуем децата си, които с изработването на табелите, заживяват с посланията им."

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини